Letalska šola

Dodatna ponudba

 

Šolska ekskurzija

 

Poleg ogleda Postojnske jame in Predjamskega gradu lahko šolsko ekskurzijo dopolnite z obiskom letališča. Ob obisku bomo učencem razkazali letališče, njegove prostore, hangar, črpalko za gorivo, vsa letala in opisali njihovo gradnjo in značilnosti. 

 

Strokovni predstavnik aerokluba bo na poljuden način predstavil osnovne zakonitosti letenja - zakaj letalo sploh leti. Razkazali bomo osnovno delovanje komand na letalu, inštrumente, motor letala, propeler, krila in čemu je posamezna naprava namenjena. Po ogledu bo eden izmed pilotov zagnal motor na enemu izmed letal in naredil šolski krog okoli letališča ter tako pokazal faze vzletanja in pristajanja letal.

Ob koncu lahko učencem pokažemo tudi gradnjo in obnovo letal v zato posebej namenskem hangarju, kjer si bodo lahko ogledali posamezne bolj podrobne elemente letala.

 

 

 

 

 

Prepričani smo, da je za mlade izredno zanimiva dopolnitev običajnih šolskih ekskurzij s spoznavanjem tehničnih zanimivosti in privlačnega dogajanja, ki ga nudi letenje - pričakujemo torej predhodni dogovor o vašem obisku na našem letališču!

Kontakte najdete na strani Aeroklub.

 

Zadnje s foruma

mikepapa / 8th April 2019

Navigacijski plan in preračun težišča

....................

mihakos / 15th March 2019

Re: Varnost letenja

....................

mikepapa / 12th March 2019

Re: Varnost letenja

....................

mikepapa / 12th March 2019

Re: Spomini Draga Gabriela

....................